Bridgeclub Loon op Zand

Bridgeclub Loon op Zand bestaat dit jaar 45 jaar. Het is niet alleen een club die het bridgespel hoog in haar vaandel heeft staan, maar ook de onderlinge gezelligheid. Dit laatste komt niet alleen tot uiting in de organisatie van tussentijdse drives, zoals bijvoorbeeld de door velen geroemde Kerstdrive, de Loonse Bridge Eendaagse en waar mogelijk nog andere tussentijdse bridgedrives, maar ook in het constant hoge aantal leden.

 

Buiten de reguliere competitie, die op twee speelavonden (maandag en dinsdag) wordt gehouden, organiseert de club ook bridgedrives op de woensdagmiddag, eveneens bij de Financiën. Dit is een open, voor iedereen toegankelijke, laagdrempelige competitie, speciaal voor die mensen die de formele competitie (nog) niet of niet meer zien zitten.

 

Bent u bijvoorbeeld een “thuisbridger” en wilt u eens proeven hoe het er op een competitie aan toe gaat, dan is de woensdagmiddagbridge een uitstekende gelegenheid daartoe.

Of misschien wilt u wel doorstromen naar de reguliere competitie ?

Of misschien wilt u nader kennismaken met het mooie bridgespel. Door de club worden namelijk ook bridgelessen georganiseerd voor beginners en gevorderden.

 

Wat ook niet onbelangrijk is, wij zijn zeker geen dure club. De contributie bedraagt al jaren € 60,- p.p. per seizoen voor het spelen op een reguliere bridgeavond. Daar krijgt u echt veel voor !

 

 

Spaardoel

Doorontwikkeling van informatisering / automatisering op het gebied van bridge is een speerpunt van ons bestuursbeleid voor de komende jaren. Bridge op Internet is een niet meer weg te denken ontwikkeling die heel goed kan bijdragen aan het (voort)bestaan van bridgeclubs. Internetbridge is plaats- en tijdonafhankelijk en is daarmee een prima mogelijkheid om zowel kennis te maken met het bridgespel als de mogelijkheid om je er meer in te verdiepen; oefening baart kunst en daar is Internet een welkome hulp bij.

 

De techniek geeft kans op nieuwe diensten, omdat bridgesoftware en -hardware zich blijven ontwikkelen (ook via apps), geholpen door modern en steeds sneller dataverkeer. In dit verband liggen er kansen, waaronder het creëren van extra speelmomenten of andere mogelijkheden waarbij leden niet meer de deur uithoeven of voor leden die met een ongemak aan huis zijn gekluisterd toch bij de club betrokken kunnen blijven. Wel zien wij het vooral als een nuttige aanvulling op het spelen op de clubavond/middag en zeker niet als vervanging daarvan.