Stichting Gered Gereedschap

Stichting Gered Gereedschap Loon op Zand is één van de ruim 30 zelfstandige afdelingen van de landelijk werkende vrijwilligers organisatie “Gered Gereedschap”.

 

Doelstelling van Gered Gereedschap is:

• Het bevorderen van de mogelijkheid dat mensen in ontwikkelingslanden zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien via o.a. ondersteuning van scholingsprojecten;

• Het bevorderen van de maatschappelijke participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;

• Het bevorderen van duurzaam hergebruik van gereedschap.

 

Om deze doelstelling te kunnen realiseren halen wij afgedankt resp. overbodig geworden gereedschap op bij verzamelpunten (o.a. PRAXIS) en bij bedrijven en particulieren in de regio Midden Brabant, knappen dit op en leveren op projectbasis (in kisten per project) het opgeknapte gereedschap aan het Diensten Centrum Gered Gereedschap te Amsterdam voor verscheping naar de vooraf geselecteerde doelgroepen in de ontwikkelingslanden.

 

Stichting Gered Gereedschap Loon op Zand is op 23-11-1989 opgericht door Mien Balvers.

Inmiddels werken wij met 18 vrijwilligers en hebben we al ruim 125.000 stuks gereedschap in containers naar Afrika gestuurd.

 

Zie ook onze site www.geredgereedschaploonopzand.nl

 

 

Spaardoel

Ons spaardoel is het aanpassen/deels vervangen van onze machines waarmee wij het opgehaalde gereedschap opknappen en geschikt maken voor verzending naar Afrika.