Stichting Heartsafe Kaatsheuvel

Stichting Heartsafe Kaatsheuvel is een stichting met het doel om een dicht netwerk van AED´s (Automatische Externe Defibrillator) in Kaatsheuvel te realiseren. Daarmee én met de inzet van burgerhulpverleners, willen we ervoor zorgen dat de kans om bij een hartstilstand te overleven aanzienlijk stijgt. Voor ons is elk leven belangrijk!

 

Door ernaar te streven dat binnen 6 minuten alle handelingen uitgevoerd kunnen worden die nodig zijn bij een hartstilstand, wordt de overlevingskans verhoogd naar 25%. Jaarlijks krijgen  in Nederland 15.000 á 16.000 mensen een hartstilstand. Een verhoging van 25% betekent dat het aantal geredde levens kan oplopen naar 4000 per jaar.   Gemiddeld is er ca. 16 x een hartstilstand per jaar in Kaatsheuvel.  Wij willen deze medebewoners een hogere kans op overleven bieden.  Voor meer informatie kunt u onze site bezoeken: www.heartsafekaatsheuvel.nl

 

 

Spaardoel

Er zijn momenteel 28 AED’s ‘openbaar toegankelijk’ in Kaatsheuvel.  Er zijn nog enkele AED-apparaten nodig voor de ‘witte vlekken’ in de omgeving.  Daarnaast moeten bij de oudere AED-apparaten pads en batterijen vervangen worden.  Voor al deze levensreddende investeringen is geld nodig; voor nu en voor een gezonde toekomst!