Stichting avonddriedaagse kaatsheuvel

 In 1972 was het bestuur van de stichting jeugdbelangen van de parochies St. Jozef, St. Jan en de Berndijk bijeen voor een vergadering in de Werft. Een bestuurslid wilde allang eens een wandelvierdaagse regelen voor de kinderen van Kaatsheuvel maar wist niet goed hoe te beginnen. Scholen werden benaderd en de Trim club de Bosrakkers was bereidt de route’s van 5, 10 en 15 kilometer uit te zetten. De toen nog Boerenleenbank heeft de eerste medailles gesponsord. En zo werd het eerste schot voor de wandeltocht in 1971 gegeven. Het tweede jaar bestond het jeugdclubhuis de Kinkepolder 10 jaar en deze stond daarom op de medaille van de wandeltocht afgebeeld.

 

Na twee jaar heeft de trim club de Bosrakkers met alle leden van de dames en heren het organiseren overgenomen en is dit steeds met groot animo blijven doen. Met natuurlijk wisselend bestuur en nieuwe leden die ieder hun eigen ideeën inbrachten en andere mogelijkheden uitprobeerden.

 

De wandeltocht is overgegaan naar een driedaagse omdat van het begin af aan het de bedoeling is geweest om zoveel mogelijk de ouders erbij te betrekken. In de beginjaren zaten er veel moeders thuis schoenen te stikken en op woensdag ging de lap over de machine en hadden de moeders tijd om mee te lopen. Op zaterdag zaten veel kinderen op voetbal of scouting of op een andere activiteit en liepen dan de laatste dag niet mee. Omdat  dit niet rendabel was, is deze dag eraf gehaald en werd de inhuldiging op op vrijdagavond gehouden en zo is de Avonddriedaagse geboren.

 

Bij de eerste edities werd er bij de Werft gestart en geëindigd. Later werd er vanaf het Mauritsplein gestart en de inhuldiging met medaille op het Wilhelminaplein, met muziek werd er terug naar het marktplein gewandeld.

 

In 2011 is Stichting Avonddriedaagse Kaatsheuvel in het leven geroepen om het bestaan van de Avonddriedaagse te waarborgen. Bij de organisatie zijn de Trimclub de Bosrakkers en vele vrijwilligers betrokken samen met de fijne medewerking van de ouderraden van de basisscholen. Dit alles is niet mogelijk zonder de giften van de plaatselijke sponsoren.

 

 

 

Spaardoel

De ADD Kaatsheuvel wil zijn Website en Facebook pagina intensiever in gaan zetten voor de deelnemers van de Avond Drie Daagse in 2017. Hiervoor willen wij de website vernieuwen en het op deze website mogelijk maken om zich in te kunnen schrijven.

 

Tevens willen wij de link naar de social media inbrengen en gebruiken voor en tijdens het evenement.

Want het herinrichten van de website zal geld kosten en deze ludieke supportersactie van Albert Heijn Kaatsheuvel komt daarom goed van pas.