SPG Langstraat

Stichting Paardensport Gehandicapten Langstraat e.o. verzorgt 2 avonden in de week paardrijlessen voor mensen met verschillende beperkingen. Deze lessen worden gegeven bij manege Pullens in Kaatsheuvel. De ruiters genieten wekelijks van hun favoriete hobby! Daarnaast werken ze aan hun conditie, zijn de ruiters met een lichamelijke beperking even niet afhankelijk van hun rolstoel,  leren ze nieuwe dingen, hebben contact met hun favoriete dier en ze hebben sociale contacten met mensen met en zonder een beperking.

 

De lessen worden gegeven door een (vrijwillige) gediplomeerde instructeur, geassisteerd door een groep enthousiaste vrijwilligers.

 

 

Spaardoel

Een van de instructeurs stopt naar jarenlang met veel plezier te hebben les gegeven.  Een van de andere vrijwilligers wil graag de opleiding Instructeur Paardrijden Gehandicapten gaan volgen.  Om deze leuke, leerzame en veilige paardrijlessen te kunnen blijven geven, is het belangrijk dat er lesgegeven wordt door een goed opgeleide instructeur! Ons spaardoel is dan ook de opleiding voor deze toekomstige instructeur!