Inloophuis TOON

Inloophuis TOON is voor iedereen die met kanker te maken heeft

 

Als je de diagnose kanker te horen krijgt, staat de wereld plotseling op zijn kop; niet alleen je eigen wereld, ook die van je partner, kinderen, familie en vrienden. Waar kun je naar toe met alle onzekerheden die op je af komen?

 

Inloophuis TOON is een ontmoetingsplek voor iedereen, ongeacht leeftijd, die direct of indirect met kanker te maken heeft of heeft gehad. Persoonlijke aandacht, een luisterend oor, betrokkenheid van gastvrouwen en gastheren, rust en warmte vind je in ons huis. ‘Bij TOON kun je helemaal jezelf zijn’, aldus een bezoeker.

 

Elke werkdag kun je binnenkomen om je verhaal te vertellen, thee of koffie te drinken of deel te nemen aan een activiteit. Je kunt er praten over het leven met kanker en het leren omgaan met de gevolgen van de ziekte en behandeling.

 

Je treft er lotgenoten die in dezelfde soort omstandigheden kunnen zitten. Ervaringen delen kan fijn zijn. Ook wanneer je iemand verloren hebt aan kanker ben je welkom.

 

Alle activiteiten zijn gericht op onze missie: “Bijzondere aandacht voor mensen én kanker”. Een warme ontmoetingsplaats zonder drempels, gedragen door betrokken vrijwilligers. Dat is Inloophuis TOON.

 

 

Spaardoel

Door omstandigheden ziet het er naar uit dat wij binnen afzienbare tijd onze prachtige huisvesting moeten verlaten. Dit betekent dus verhuizen naar een ander pand. En dat kost geld. Veel geld. Het inloophuis krijgt geen structurele subsidies en is financieel afhankelijk van giften, acties en donaties. Daarom is een “verhuisspaarpot” noodzakelijk.