DraMarij theatermakerij

DraMarij is opgericht op 26 november 2010, een jonge theaterclub dus. In het 1e jaar kenden wij enkel een kindergroep, deze werd uitgebreid met een jeugdgroep en na de vakantie starten wij met een tienergroep,  zodat iedere leeftijdsgroep goed tot zijn recht komt. De groepen zijn klein; dit heeft als voordeel dat ieder kind speciale aandacht krijgt. Het nadeel ligt enkel bij de financiën, minder contributie, betekent minder inkomsten. Bij elke groep zijn nog wel plaatsen vrij.

 

Elke groep speelt één keer per jaar een avondvullend programma, dit jaar speelde de kindergroep echter twee maal omdat zij ook het jubileumstuk in november speelden. Met de 2e productie stonden zij voor het eerst in Het Klavier!

De tienergroep gaat in 2017 meedoen aan het straattheaterfestival in Waalwijk. De jeugdgroep heeft  al verschillende malen meegedaan aan het Jongeren Theaterfestival LINK in Tilburg en het Waalwijks Theater Festival, waar zij lovende jurybeoordelingen kregen.

 

Een productie valt en staat ook met vrijwilligers; grime, decor, techniek, kleding. Wij hebben hier gelukkig ook een paar mensen, maar een extra handje is vaak erg welkom.

 

Wij werken tevens regelmatig samen met Stichting Jeugdpret, ook dit jaar waren wij in het centrum te vinden met workshops en als vos bij de vossenjacht , tijdens de kindervakantieweek.

 

 

Spaardoel

• Microfoons & Headsets, deze hebben wij nog steeds niet kunnen aanschaffen en moeten nu steeds gehuurd worden evenals Theaterlampen.

• Aanvulling van onze grimekoffer zou ook zeer welkom zijn.

• En wat te denken van ‘Decormateriaal’ voor de nieuwe producties, ook hier gaat keer op keer zeer veel geld inzitten, ook al wordt veel materiaal hergebruikt.

• Fournituren t.b.v. kleding komen we altijd te kort.