De koninklijke Harmonie Kaatsheuvel

Deze muziekvereniging is in 1969 opgericht en nadert haar 50 jarig jubileum. De vereniging heeft 123 leden variërend in leeftijd van 7 tot 77 jaar. Het is een vereniging die heel veel kinderen en jong volwassenen in haar ledenbestand heeft die les volgen en meespelen in het Aspirantenorkest, Middenorkest of Groot Harmonieorkest. De vereniging hecht er belang aan om alle leeftijden te betrekken en hen aan de vereniging te binden door hen te boeien voor muziek, maar ook met het organiseren van andere activiteiten zoals het muziekkamp, feestavond en buitenactiviteiten.

De muziekvereniging is er trots op om zichzelf te presenteren tijdens het nieuwjaarsconcert, bij zomerconcerten op het Anton Pieckplein maar ook bij de jaarlijkse Lintjesregen in april en tijdens de intocht van Sinterklaas. De opleidingscommissie organiseert vaak workshops in de vorm van een ‘Muziekbende’ op basisscholen en bij de naschoolse opvang.

 

 

Spaardoel

Ons doel is om geld te verkrijgen voor het organiseren van workshops op scholen, buitenschoolse opvang en bij de bibliotheek en daarmee kinderen enthousiast te maken voor het maken van muziek en het leren bespelen van een instrument. Doordat de gemeente de subsidiekraan heeft dichtgedraaid is een financiële impuls van Albert Heijn Kaatsheuvel zeer gewenst.